Afvallen door minder te zitten

Veel mensen met het bekendste voornemen aller tijden willen afvallen door meer te bewegen. Ze leven in de overtuiging dat een gebrek aan beweging de oorzaak is van hun extra kilootjes, dus dan moet meer beweging de oplossing zijn! Herkent u uzelf in die omschrijving? Lees dan verder voor nuttige tips over afvallen.

Zitten

Wat heel erg bijdraagt aan uw gewicht, is de tijd die u zittend doorbrengt. Tegenwoordig brengt onze hele maatschappij de dag zo goed als zittend door, wat zijn weerslag heeft gehad op ons gewicht. Ter compensatie rennen we ons de longen uit het lijf in de sportschool, wat natuurlijk een uitstekend idee is. Heeft u er echter wel eens aan gedacht om minder te zitten? Op die manier houdt u de bloedcirculatie mooi aan de gang en verbrandt u de hele dag door meer calorieën. Dat kan niet ongezond zijn.

Hoe dan?

In plaats van eens in de twee uur naar de koffieautomaat te lopen en voor de rest de hele dag te zitten, kunt u proberen om eens in het halfuur een rondje door het kantoor te maken. Heeft u een eigen kantoor en kan het u weinig schelen wat mensen van u vinden? U kunt gaan opdrukken, zomaar, uit het niets, of andere lichaamsgewichtoefeningen uitvoeren. Stel dat u twintig keer per dag vijf keer opdrukt - dat kost u amper tijd, moeilijk is het niet, maar u drukt per maand wel tweeduizend keer op.

Gerelateerd:

    Geen.