Orde houden als Politieagent

Het vak en de opleiding van politieagent

Een politieagent is vaak op straat te vinden en is daar verantwoordelijk voor de ordehandhaving en veiligheid. Een beginnend politieagent volgt de opleiding op de politie academie. De toelatingseisen tot de opleiding kunnen verschillen per korps. De opleiding zelf duurt drie jaar en is ingeschaald op MBO niveau 3. Men krijgt tijdens de opleiding al loon en het bruto maandsalaris van een agent ligt tussen de EUR1400 en EUR1700. Het salaris loopt na opleiding nog op tot ongeveer EUR27000 bruto per maand.

Aan het werk als politieagent

Agenten kunnen bijvoorbeeld worden opgeroepen om te assisteren bij verkeersongelukken, rellen, verkeerscontroles en vele andere zaken. Voor politieagenten is het belangrijk dat ze hun mannetje staan in gevaarlijke situaties. Een politieagent kan er voor kiezen om een wijkagent te worden waarbij hij of zei het aanspreekpunt wordt voor de inwoners van de wijk.

Doorgroeimogelijkheden van de politieagent

Bij de politie heeft u voldoende doorgroeimogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld hoofdagent worden Net als bij defensie zijn er ook genoeg mogelijkheden tot specialisatie. Zo kan een agent zich specialiseren tot rechercheur of lid van een arrestatieteam. Agenten kunnen later in hun carrière ook doorgroeien naar een functie tot hoofdagent en ook brigadier.

Gerelateerd: