Wat geef ik mijn vrienden voor Kerst?

  • Als basis kan het helpen om eerst enkele standaardzaken uit te zoeken, zoals hun favoriete kleur, dier, muzieksoort, hobby enzovoort. Vraag niet om al die informatie ineens, want dan maak je het overduidelijk dat je geen cadeautje kunt verzinnen. Begin bijvoorbeeld te praten over de dierentuin, noem dan jouw favoriete dier en dan krijg je vanzelf te horen wat het favoriete dier is van je vriend(en).
  • Schrijf alle relevante informatie op zodat je ermee kunt brainstormen. Als je van een vriend bijvoorbeeld weet dat hij van tekenen houdt, van de kleur rood en van pinguïns, dan kan een rood schetsboek met een sticker van een pinguïn op de voorkant een heel leuk cadeau zijn.
  • Als je echt niets kunt bedenken is een zelfgemaakt cadeau een goede optie. Van een cadeautje dat je in de winkel haalt vergeten ze na een paar jaar waarschijnlijk dat ze het van jou hebben gekregen. Een zelfgemaakt cadeau zal ze altijd aan jou herinneren. Ook als ze het niet echt leuk vinden, zullen ze waarderen dat je er zoveel tijd en moeite in hebt gestoken.
  • Als je denkt dat een zelfgemaakt cadeau echt niet in de smaak valt, of je hebt geen tijd of ideeën meer, haal dan gewoon een standaardcadeautje zoals lekkere chocolaatjes of een mok gevuld met snoep. Of geef een bioscoopkaartje, natuurlijk om samen met jou op te maken!
  • Gerelateerd:

      Geen.