Werk vinden in een slechte economie

In een slechte economie is de werkloosheid vaak hoog. Misschien hoor jij bij die ongelukkigen en zit je thuis. Of misschien zou je een bijbaantje willen omdat alles alsmaar duurder lijkt te worden. Lees verder voor tips om een baan te vinden in tijden waarin er weinig beschikbaar lijken te zijn.

Gebruik je contacten. Laat de mensen om je heen weten dat je werk zoekt en vraag ze om een beetje mee te kijken. Vertel het ook tegen je baas. Ten eerste omdat hij misschien wat voor je heeft, maar ook zodat hij niet gaat denken dat je van je huidige baan af wilt, als hij er op een andere manier toch achter komt.

Besteed een middagje aan je cv. Is de opmaak goed? Klopt de informatie nog en is deze up to date? Vraag iemand om je cv eens door te nemen, en eventueel te controleren op taalfouten of zinsbouw.

Probeer bedrijven persoonlijk te benaderen. Bel op, maak een afspraak om te bespreken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Denk goed na over je vaardigheden en kwaliteiten. Je zult dan zien dat je breder inzetbaar bent dan je dacht en misschien kom je wel in een compleet andere branche terecht.

Tot slot: het is tegenwoordig bijna standaardprocedure voor de werkgever om de naam van een sollicitant even te Googlen. Je wilt natuurlijk niet dat hij of zij dan je dronken uitgaansfoto's tegenkomt of discussies op fora die niet zo vriendelijk zijn verlopen. Zoek dus vooral zelf een keer op je eigen naam en als je iets tegenkomt wat niet zo positief is, probeer dat dan te laten verdwijnen.

Gerelateerd:

    Geen.